Novinky Články Média O hře Kontakt Registrace

Rozhovor o Třetím chrámu boha Horutha

07.10., 2019

Stovky let byly chrámy boha Horutha dobře ukryty. Jaké tajemství skrývá Třetí chrám a k jakému účelu byl postaven? Střípky tajemství poodhalí v rozhovoru hráč ARDA, hrdiny, který se do podzemí chrámu vydal.

Když se řekne Třetí chrám boha Horutha, co se ti vybaví po těch letech jako první?

Kostlivec s rudýma očima - podzemí chrámu - cesta z Noridoru zpět domů...

Hlavním úkolem v tomto dobrodružství je najít teleport a projít jím - kam jsi cestoval?

Myslím, že jsem cestoval domů, pryč z Noridoru - chtěl jsem zpět do Irilu. Samozřejmě mě to vedlo přes Asaron a Kalian.

Jak jsi se vlastně dostal do skrytého chrámu boha Horutha?

Po bojích s barbary mě Rigeld vycvičil na 4. úroveň. Během výcviku na mě jeden den zaútočil podivný skřet s černýma očima a křičel: "Zothan, Zothan... nikdy nenajdeš pokoje..." Po výcviku pak přišel Malíř, správce Horuthova chrámu. Klášter Stolec, kde probíhal výcvik, byl totiž postaven na základech chrámu boha Horutha. Do podzemí chrámu jsem se dostal tajnou chodbou ve studni kláštera Stolec. Zde jsem přemohl obrovského kostlivce s rudýma očima a válečnou sekerou. Na konci byl teleport a poslední, co jsem po jeho použití viděl, byl Malíř, který na poslední vteřinu vběhl do místnosti s teleportem a chtěl mě zadržet. Bylo však již pozdě... Teleport ve Třetím chrámu boha Horutha mě dovedl ke střetnutí se stínem Zothana, prince Temnot (toto střetnutí je ztvárněno v navazujícím dobrodružství Svatý bojovník).

O teleportu ses dozvěděl z Knihy. Co to bylo za zvláštní knihu?

O teleportu jsem se dozvěděl od Malíře, který pro mě měl "překvapení". Heimdalova magická kniha byla kouzelná kniha, v níž byly uloženy vzpomínky jejích držitelů (za stovky let).

Kdo to vlastně byl ten tajemný Malíř? Jak jste se poznali?

Hned po příchodu do Noridoru teleportem z horského údolí, kde jsem našel Sinerind, jsem ho potkal v okolí chrámu (teleportu). Představil se jako správce chrámu boha Horutha. Prý můj příchod předpověděl jeho mistr (pak jsem nějak vydedukoval, že to jeho mistr nebyl...ale to už nevím jistě).

Co si myslíš o bohu Horuthovi?

Je to bůh Noridoru, uctívaný hlavně v horských oblastech. Je hodně spojován s krví a je velmi tvrdý, ale k horalům spravedlivý. Hodně dlouho jsem si ho spojoval s upírem Aderainem, který v mýtických časech vládl v Noridoru, ale myslím, že mi to Malíř vyvracel...

Tento web využívá cookies (především k analýze návštěvnosti a sběru dat za účelem cílení reklamy).