Novinky Články Média O hře Kontakt Registrace

Verze 0.3.3

06.04., 2019

Žádné nové dobrodružství, ale spousta oprav a novinek. Aktualizace přináší nový nástroj kalendář na vytváření pozvánek do otevřených multiplayer her a řadu nových ocenění. Upravena byla i tvorba hrdinů, aby nebylo možné provádět hody na vlastnosti opakovaně.

Kalendář a bonusy za MP hru

Multiplayer hra se konečně vyplatí! Na začátku dobrodružství obdrží všichni hrdinové v MP skupince bonus 5 zlatých a 5 zkušeností. Bonus může být ještě větší, pokud byla hra nejdříve ohlášena jako otevřená akce v kalendáři. Jak to funguje? Po nalogování do hry bude na úvodní obrazovce s hintem možné spatřit nadcházející MP akce. Ty vytvářejí sami hráči v kalendáři, který je přístupný z chatu. Při vytváření zvolíte typ akce, termín, doplníte další informace a podmínky, které si sami stanovíte, a celou pozvánku zveřejníte. Ostatní hráči se mohou dle zájmu a časových možností volně přihlašovat. Pokud pak skutečně zahájíte dobrodružství s hráči, kteří jsou přihlášeni v kalendáři, obdrží všichni hrdinové bonus 10 zlatých a 10 zkušeností. Hrdinové organizátora akce získají dokonce 15 zlatých a 15 zkušeností. Za přihlášení do kalendáře i za organizaci MP akce můžete také získat nová ocenění!

Kostka

Při společné hře s jinými hráči někdy vyvstává potřeba hodit si kostkou, a rozhodnout tak například o dělení kořisti. Ve stálém menu vpravo dole byla pro tento účel přidána možnost provést náhodný hod v rozmezí 1 - 100. V MP hře se výsledek zobrazí všem hráčům ve skupince. Kostka je přístupná i ve hře jednotlivého hráče a lze ji libovolně použít pokaždé, když chcete nechat rozhodnout náhodu.

Tvoření a mazání hrdinů

Opakované vyhazování nových hrdinů bylo zakázáno. Hra se tak vrátila k původnímu konceptu, který prochází celým systémem - náhodné hody nelze vrátit zpět. Toto opatření sleduje dodržování zásady FAIR-PLAY (hrdinové vyhození napoprvé versus hrdinové, kteří byli vytvářeni tak, aby dokonale vyhovovali požadavkům povolání, potažmo hráče). Dalším cílem je podpořit RŮZNORODOST postav. Hráči si například málokdy ponechávali válečníka, který by měl sílu 0, ale přitom ve světě, ze kterého hra vychází, takoví válečníci existují. Opakované vyhazování tedy vedlo k tvoření dokonalých a také velmi podobných hrdinů. Přitom hra v žádném jiném hodu neumožňuje ovlivňovat štěstí. Pravým mistrovstvím ve strategii je dosáhnout vítězství s tím, čím zrovna disponujeme. Různorodí a ne vždy perfektní hrdinové budou vyžadovat rozdílné strategie.

Jakmile proběhne volba povolání nového hrdiny a vyhodí se jeho vlastnosti, nelze se již vrátit zpět. Hrdina musí být vytvořen, aby byla umožněna další volba povolání. Noví hrdinové také nepůjdou smazat, a proto je třeba volit povolání s rozmyslem. Smazat hrdinu je možné pouze po dosažení 3. úrovně nebo poté, co umřel.

Bomba a olej

Účinek BOMBY byl upraven tak, aby se z ní stala efektivní zbraň proti shlukům příšer a také, aby byla použitelná na vyrážení zamčených dveří. Po odjištění a položení na políčko bomba na konci kola vybuchne a zraní všechny postavy v dosahu 1 pole za 20-70 životů. Zkušenost za zranění se přičte hrdinovi, který bombu odjistil. Výbuch také poničí dřevěné objety v okolí (např. zamčené dveře, malé skříňky apod., ale také vyvrátí zamčené mříže).

Podobným způsobem byl upraven i OLEJ, který po rozlití vytvoří oheň na políčku. Oheň zraní při průchodu za 10-60 životů a zkušenost se přičte hrdinovi, který olej rozlil. Plameny také automaticky spálí měkké objekty jako například šaty, hadry, mrtvoly apod.

Nová ocenění

Přibylo celkem 24 nových ocenění, která přinášejí 440 bodů osobního hodnocení! Kromě ocenění za akce v kalendáři přibyla nová unikátní ocenění pro každé již hotové dobrodružství. Dále je možné získat ocenění za kritické útoky a obrany. Bonusy posílí hrdiny a osobní hodnocení bude ještě více reflektovat úspěchy hráče ve hře.

Neutralizace jedu

Efekt neutralizace jedu již nebude fungovat na všechna negativní ovlivnění. Kromě klasických jedů odstraní také znehybnění a ochromení, které jsou vyvolány otravou krve. Zaúčinkuje například na ochromení vyvolané kousnutím ghúla, ale nebude fungovat na ochromení vyvolané lepkavou tekutinou obřího červa. Navíc hraničářské kouzlo odstraní pouze jednu otravu, zatímco Sérum proti jedu odstraní najednou všechny otravy.

Další úpravy

  • Redukce kritického útoku a z ní vyplývající dodatečné bloky příšer se zobrazují.
  • Hraničářský pes přidává zkušenosti svému pánovi.
  • V seznamu ONLINE hráčů přístupném z CHATU je nově také desetimístný seznam hráčů s nejvyšším osobním hodnocením. Na hráče v seznamu lze kliknout a podívat se na jejich profil.
  • Štít obrany na hranici zásahu se zobrazí i v pásmu, kdy je útok o 1 nižší než obrana.
  • Ve stavech se nezobrazí efekty při zvednutí předmětu (protože hrdina již předmět má).
  • Hrdina může použít schody, i pokud na nich stojí.

Změny v dobrodružstvích

  • Předmět z pokladu se nemůže objevit na objevené pasti.
  • Ve Třetím chrámu Horutha lze vytáhnout kůl z přikované kostry i po jejím prozkoumání.
  • Doplněna lebka na obětním oltáři ve Zlé hoře.
  • Noc oživlých mrtvol na Zlé hoře vytvoří hradbu mrtvých rovnoměrně.
  • Rozložení pastí v Zelené hůrce změněno.

Opravené bugy

  • Hrdina, který umřel na jed, nezablokuje políčko.
  • Hrdina beze zbraně vyzbrojí zbraň pouze za 1 pohyb, ale vyzbrojení jiných předmětů zabere standardně 3 pohyby.
  • Nezačaté úkoly znemožní získání ocenění za mistrovství.
  • Lidská lebka již nelze vyzbrojit.
  • Odhal neviděné dává také pasivní bonus +30 k útoku i obraně při boji s neviděným.
  • Zesílení kouzla Očarovaná hůl nesníží jeho cenu.
  • Nefritová spona a Ohnivý amulet umožňují procházet bezpečně vodou a ohněm.
  • Předávání předmětu mezi hrdiny lze zrušit zavřením panelu předmětu.
  • Záměna jednoručního kopí za meč Spathu opravena.
  • Střelba mezi dvěma horizontálně nebo vertikálně sousedícími postavami zakázána.
  • Po zapálení chaty na Zlé hoře se pod ohněm objeví správný podkladový povrch.
  • Vnitřní dveře v Osadě Dertva se nevytvoří ve volném prostoru.
  • Průchodnost Chalonských banditů a Zelené hůrky opravena.
  • Opraveno počítání splněných úkolů za úkoly typu zachránit cizí postavu.

Naplánujte v kalendáři akci se svými kamarády nebo zkuste vyrazit na výpravu s kýmkoli, kdo se k vám přidá!

Tento web využívá cookies (především k analýze návštěvnosti a sběru dat za účelem cílení reklamy).