Novinky Články Média O hře Kontakt Registrace

Verze 0.2.0

24.12., 2018

Konečně je tady možnost hrát přímo se svými kamarády! Vyzkoušejte CHAT a MULTIPLAYER hru. Sdílené dobrodružství přináší novou rovinu zážitků během hry. Navíc singleplayer je nyní znatelně rychlejší!

Chat

Do chatu se dostanete z hlavního herního menu (vpravo dole). Najděte jméno hráče a napište zprávu. Zpráva se doručí i offline uživatelům, jakmile se přihlásí do hry. Pro odpověď stačí kliknout na jméno hráče v chatu. Označením hráče zjistíte základní informace o jeho profilu: součet bodů všech jeho ocenění, tři největší úspěchy a seznam hrdinů. Na cizí hrdiny můžete kliknout a prohlédnout si je v obrázku přes celou obrazovku. Tlačítkem ONLINE otevřete seznam hráčů, kteří jsou právě ve hře. Na jejich jména můžete také kliknout, čímž si prohlédnete jejich profil a můžete jim také rovnou poslat zprávu. Pokud se nacházíte ve skupince, zobrazí se vám v chatu ikona skupinky vpravo nahoře. V tom případě nemusíte své zprávy nikomu adresovat (políčko KOMU necháte nevyplněné) - dojdou automaticky všem členům skupinky. Vzhledem k systému hry jsou možné skupinky maximálně o třech hráčích.

Příprava multiplayer hry

Chcete-li si zahrát hru, ve které ostatní hrdiny ovládají jiní hráči, musíte nejdřív zapnout multiplayer (dále jen MP) mód tlačítkem na krystalu nahoře. Společnou hru organizuje velitel - tento hráč nejdříve vybere dobrodružství a při sestavování družiny zvolí hrdiny jiných hráčů. Tím se dostane do chatu, kde může najít online hráče, kteří si zapnuli MP mód (a mají tedy zájem o MP hru). Vybere hráče a pošle mu zprávu. K této první zprávě se automaticky přiloží pozvánka do skupinky. Každý hráč odpovídá za svou pozici ve skupince (červené, žluté nebo zelené tlačítko na pravé straně) a umístí do ní hrdinu dle své volby, který však musí splňovat podmínky dobrodružství. Jedině velitel může pozvat dalšího hráče do skupinky nebo najmout žoldnéře. Jakmile všichni hráči vybrali svého hrdinu, se kterým půjdou do dobrodružství, musí ještě potvrdit opětovným kliknutím na svou pozici ve skupince, že jsou připraveni. Jsou-li všichni připraveni, velitel zahájí tvorbu jeskyně.

Multiplayer hra

Mortalion je tahová hra, na tahu je vždy pouze jeden hráč. Zbylí hráči se nacházejí ve stínovém módu - vidí vše, co aktivní hráč provádí, ale nemohou do děje zasáhnout. Ve stínovém módu si lze navíc prohlížet mapu, členy družiny nebo přímé okolí aktivního hrdiny. Chat je přístupný i při hře a zprávy skupince není třeba nadepisovat (políčku KOMU se ponechá nevyplněné). MP hru lze kdykoli ukončit odchodem do MENU svých hrdinů. Pokračovat v MP hře lze jednoduše tlačítkem POKRAČOVAT v menu hrdiny. Jakmile se přihlásí i ostatní hráči, hra může běžet dál.

Drobné úpravy

V nové verzi došlo k následujícím drobným úpravám:

  • Iniciativa halapartny snížena na 0.
  • Lze prozkoumávat i políčko, na kterém stojí hrdina.
  • Při průzkumu políčka se cílí na předměty i na objekty zároveň.
  • Seznam online uživatelů na přihlašovací stránce.
  • Podpora prohlížečů na přihlašovací stránce.
  • Ztmavené pozadí při boji a tahu nepřátel.

Testovat nyní bude třeba celou hru, protože došlo ke značnému přepracování serverového pozadí. Projekt přešel na placený server, dostupný je z registrované domény CZ a data při hře uchovává nová databáze. Tím došlo také ke zrychlení odezvy, kterou poznáte zejména při singleplayer hře.

Děkuji všem testerům za podporu a čas, který věnujete projektu. Užijte si hezké a pohodové vánoční svátky a šťastně vykročte do nového roku!

Tento web využívá cookies (především k analýze návštěvnosti a sběru dat za účelem cílení reklamy).