Novinky Články Média O hře Kontakt Registrace

Průvodce válečníka

20.02., 2019

Nejzávažnější volba při tvorbě nového hrdiny je POVOLÁNÍ. Jaké povolání zvolit, co lze od něj do budoucna čekat a jakým způsobem ho dále při přestupech na vyšší úrovně rozvíjet? Dnes bude řeč o VÁLEČNÍKOVI.

Válečník je silný a odolný bojovník, specialista na těžké zbraně. Jeho klíčové vlastnosti jsou síla a počet životů a to ho velmi často předurčuje k roli čelního bojovníka skupinky, který odráží nepřátelské útoky a zároveň tvrdě nakládá svým soupeřům těžkou zbraní pro kontaktní boj. Málokdo ví, že může být jedním z nejlepších střelců ve hře, pokud rozvíjí na silných úrovních schopnost Střelba. Většinou má před sebou hráč hrající za válečníka dvě možnosti - hrát ofenzivně nebo defenzivně.

Ofenzivní válečník bojuje obouruční zbraní (např. bojová sekera), kterou se naučil mistrovsky ovládat (Mistrovství ke zbrani). Klíčovou vlastností je pro něho Drtivost, která zvyšuje zásahy zbraní. Na slabých úrovních je pro něj prioritou naučit se Útočný postoj a vyvážit postih k iniciativě Rychlostí v boji. Jako výtečný strategický nástroj mu slouží Vířivý útok a Bersekr.

Defenzivní válečník se brání velkým štítem (pavéza) a útočí jednoruční těžkou zbraní (např. dlouhý meč). Používání mečů ho zvýhodňuje, protože se může naučit Šerm s mečem, a získat tak cenný bonus k obraně. Kromě toho jsou pro něj velmi důležité Úhybné manévry, které však využije pouze s lehkou zbrojí. Samozřejmostí by pro něj měl být Obranný postoj. Na slabých úrovních by se měl naučit schopnost obvázat si zranění (Obvazy), čímž si doplní životy, a schopnost Útěk z boje. Útěk z boje neznamená, že by válečník ze střetnutí prchal, ale dovoluje mu to pohybovat se mezi nepřáteli beze ztráty všech pohybů, a tím lépe chránit ostatní členy skupinky.

Pět důvodů, proč si zvolit válečníka:

  • Jako jediný ve hře dokáže nosit rytířskou zbroj.
  • Má šanci být nepřekonatelný v síle a v počtu životů.
  • Jeho útok i obrana mohou být slušně vysoké a to za každých podmínek, aniž by musel použít nějaký dočasný bonusový efekt (buff).
  • Bojové postoje mu umožňují měnit role a v klíčovém okamžiku ze sebe dostat maximum (Útočný postoj, Obranný postoj, Vířivý útok).
  • Alternativní strategií je vytvořit z něj výjimečného střelce s bonusem +50 ke střeleckému útoku na 15. úrovni.
  • Článek Válečník Článek Povolání

Tento web využívá cookies (především k analýze návštěvnosti a sběru dat za účelem cílení reklamy).