Novinky Články Média O hře Kontakt Registrace

Rozhovor o Zlé hoře

07.10., 2019

Nad rovinami středovýchodního Kalianu se tyčí osamělý sopečný kopec, Zlá hora, a kolem něj se rozkládá úzké pásmo pustiny bez života. Co k této hoře dovedlo Arda, blíže objasní jeho hráč, který toto děsuplné dobrodružství prožil.

1. Výprava na Zlou horu se koná kvůli Milenii. Jak ses s ní setkal?

Po dobytí mé domoviny Asgalunem jsem s přáteli cestoval na západ. V kalianském městě Randor jsem se rozešel s přáteli Tamyrem a Meriou. Cestoval jsem dál jen s Daewynem. Kouzelnici Milenii jsem potkal tak, jak se dobrodruzi a cestovatelé potkávají - na cestě.

2. Jaký na tebe udělala dojem?

Byla to krásná mladá žena, která využívala svou krásu a inteligenci k dosahování svých cílů prostřednictvím naivních a důvěřivých mužů.

3. Co se povídalo o Zlé hoře?

Nic dobrého. Zlá hora byla prostě... ZLÁ. Lidé se ztrácejí, kraj stíhá neúroda... V hostinci v osadě pod horou, či spíše pod nevelkým kopcem, bylo možné dozvědět se vše o původu zla. Co však byla pravda na těchto povídačkách a co pouhé smyšlenky, to šlo rozeznat pouze stěží. Ti opilejší tvrdili, že horu proklel jakýsi bůh, protože mu překážela a on kvůli ní musel jít delší cestou. Ti střízlivější naopak trvali na tom, že prokletí hory probudili sami lidé. Usadila se tu banda lupičů, kteří v okolí loupili. Hora jim poskytla útočiště i azyl, avšak po nějaké době začala ovládat jejich činy. Z loupeží se brzy staly vraždy a nájezdy na okolní vesnice. Když měli lupiči dost naloupeno a chtěli horu opustit, ta jim to nedovolila. Nad horou se stáhla mračna a ze severu, z Měsíčního hvozdu, přilétli obrovští krev sající netopýři. Z lupičů se stali obyvatelé hory natrvalo...

4. Nalezli jste artefakt, po kterém Milenia toužila? Co to bylo?

V podzemním labyrintu jsme nalezli skříňku, po které Milenia pátrala. Hledala v hoře zdroj věčného mládí a toto mělo být ono. Jestli tomu sama věřila, či to byla historka, která měla přesvědčit mé naivní já, abych jí pomohl, to nevím. Krabička měla na sobě znak X - znamení zlé magie.

5. Víš něco o jejích dalších osudech?

Několik dní po událostech na Zlé hoře se naše cesty rozešly. Daewyn zůstal s Milenií, aby se naučil kouzelnickému umění, ke kterému měl dle Milenie velké vlohy. Když jsem se s Daewynem po dlouhé době opět shledal, ptal jsem se ho samozřejmě na Milenii, na její osud a proč od ní odešel. Řekl jediné: "Naše morální světy se výrazně lišily."

Tento web využívá cookies (především k analýze návštěvnosti a sběru dat za účelem cílení reklamy).